Lamborghini Super Trofeo Europe: Pilotul român David Șerban a terminat în top 10 cursa de pe circuitul Paul Ricard

david Șerban pilot lamborghini super trofeo

david Șerban pilot lamborghini super trofeo

O nouă peformanță pentru tânărul pilot de doar 18 ani, David Șerban, în cadrul campionatului GT monomarcă Lamborghini Super Trofeo Europe, aflat la cea de-a 14-a ediție și prima pentru noul Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2.

 Astfel, în prima cursă de la Imola (Italia) s-a clasat pe locul 4 la categoria Pro și pe locul 12 la General, iar în cea de-a doua cursă pe circuitul Paul Ricard (Franța) pe locul 5 la categoria Pro și pe locul 9 la General.

 David Șerban concurează drept unic pilot în cadrul echipei Leipert Motorsport. 

“A fost o experiență foarte frumoasă, chiar dacă nu am reușit să mă clasez pe podium. Însă mă bucur de locul 4 la ProCup, mai ales că circuitul Paul Ricard este unul foarte rapid. Însă fiecare etapă aduce noi provocări.” a declarat David Șerban. 

Cursa de la Paul Ricard a reprezentat a II-a etapă a campionatului Lamborghini Super Trofeo Europe după cea de la Imola (Italia) și a fost câștigată de Loris Spinelli și de coechipierul său, Max Weering, de la Bonaldi Motorsport. Aceștia au reușit să aibă cel mai bun timp în ambele curse de anduranță, după ce au reușit să obțină pole-position în calificări. 

Pe locul secund s-au clasat piloții Milan Teekens, aflat la cel de-a doilea sezon în Super Trofeo Europe, alături de colegul său debutant Marzio Moretti, ambii reprezentând echipa Target Racing. Podiumul a fost completat de Manuel Bejarano de la Imperiale Racing. 

David Șerban este singurul român care concurează în cadrul campionatului Lamborghini Super Trofeo 2022, fiind admis în cadrul programului Young Driver pe care prestigioasa echipă italiană de motorsport le dezvoltă. 

A treia etapă competițională la care va participa tânărul de doar 18 ani se va desfășura între 1 și 3 iulie la Misano în Italia. Îi ținem pumnii!