Tânărul pilot David Șerban va participa la programul susținut de Lamborghini Young Driver pentru sezonul 2022

david Șerban pilot lamborghini super trofeo 2022 și programul young driver

david Șerban pilot lamborghini super trofeo 2022 și programul young driver

Este pentru prima dată când un tânăr pilot român a fost selectat de către Lamborghini Squadra Corse pentru a participa în cadrul programului Young Driver. Performanța aparține lui David Șerban, cel care va reprezenta România la Super Trofeo Europa 2022. 

David Șerban este unul din cei 15 piloți juniori care au fost selectați de Squadra Corse pentru a face parte dintr-unul dintre cele mai cuprinzătoare programe de dezvoltare sportivă din cursele GT.  

Din 2014, programul Young Driver a reprezentat cheia strategiei pe termen lung a diviziei implicate în motorsport a producătorului auto din Sant’Agata Bolognese, reprezentând o oportunitate de a identifica noi talente. Tinerii piloți admiși în cadrul programului au astfel șansa de a păși pe urmele celebrilor piloți Giacomo Altoè și Sandy Mitchell, care, inițial, au făcut parte din programele de pregătire Lamborghini înainte de a fi admiși în rândurile piloților oficiali.

Programul Young Driver este dedicat piloților cu vârsta sub 26 de ani care concurează într-unul dintre campionatele continentale Lamborghini Super Trofeo. 

Tocmai de aceea, selecția lui David Șerban în cadrul programului de pregătire susținut de Lamborghini Squadra Corse reprezintă o adevărată performanță. 

“Sunt foarte fericit să fac parte dintre piloții care vor beneficia de sprijinul Lamborghini Squadra Corse. Este o oportunitate pentru mine de a mă antrena alături de cei mai buni și implicit, mai am multe de învățat. Știu că anul acesta competițional va aduce noi provocări în viața mea și sper să mă autodepășesc” a declarat David la aflarea veștii că se află pe lista piloților admiși. 

Cine este David Șerban? 

Are doar 18 ani și deja palmaresul său este impresionant: 3 titluri de campion, 16 curse câștigate dintr-un total de 30 de participări, dar și un record de anduranță de 2 ore, toate adjudecate în doar 4 ani de activitate sportivă. Cariera sa în racing a început în 2018, atunci când David, la volanul unei Ginetta G40 GT5, a câștigat Romanian Endurance Series. Și nu s-a oprit aici. Ci a reușit aceeași performanță în Spania, țară unde a făcut senzație în 2019 la volanul unui Audi R8 R8 LMS GT4 în CER-GT,  Campionatul de Anduranță al ibericilor.  

Chiar dacă pandemia a reprezentat o provocare din punct de vedere competițional, David a participat la DTM Trophy, atât în 2020, cat și în 2021. Pentru ca acum povestea sa să meargă mai departe alături de Lamborghini Squadra Corse, o oportunitate extraordinară de a atinge noi performanțe alături de un brand legendar al motorsportului, al cărui nume este sinonim cu excelența.